Ugradnja ProdajViše chata u Shopify stranice

ProdajViše nudi brzu i jednostavnu integraciju chata uživo za vašu Shopify internetsku trgovinu. Gumb za Chat može se postaviti u fiksni položaj ili dodati bilo kojem drugom mjestu u vašem Shopify predlošku. Najbrža i najjednostavnija opcija integracije je dodavanje gumba za chat na fiksni položaj. Preporučujemo ovu vrstu rješenja jer ne zahtijeva tehničko znanje i neće trebati puno napora.

Koraci integracije ProdajViše chata i Shopify webshopa

  1. Prije svega, morate stvoriti račun na ProdajViše sustavu ili se prijaviti na upravljačku ploču računa ako ste postojeći korisnik.
  2. Na upravljačkoj ploči računa ePodrške, slijedite stranicu Moj račun / postavke računa / slike i odaberite skup slika za gumbe za chat. Pogledajte dostupne gumbe za chat uživo u našoj galeriji .
  3. Slijedite stranicu ” Moj račun / Kodovi gumba za chat ” i tamo odaberite “Potpuno predstavljeni kôd gumba za chat s upotrebljivim slikama na mreži / izvan mreže”.
  4. Slijedite Online Store / Themes u svom Shopify administratoru.
  5. Kliknite “Customize” u odjeljku  Current Theme.
  6. Kliknite “heme actions” u donjem lijevom kutu i tamo odaberite “edit code” .
  7. Pronađite Layout / theme.liquid.
  8. Kopirajte kod koji ste stvorili i umetnite ga prije nego što zatvorite </body> oznaku u uređivač. Tako će se gumb za chat pojaviti na svim stranicama vaše web stranice.
  9. Provjerite kako izgleda gumb za chat s ‘Preview‘ i spremite promjene.

Nastavite s prilagođavanjem postavki chata uživo na upravljačkoj ploči računa na web stranici ePodrške. Nakon što ste završili sa prilagodbama i spremni pomoći svojim kupcima, preuzmite operacijsku konzolu , instalirajte je i prijavite se u nju s podacima o vašem operatoru. Nakon toga gumb za chat prebacit će se na mrežu, a posjetitelji vaše web stranice moći će vas kontaktirati u svom chat chatu.