Najbolje prakse u korištenju proaktivnog chata

Baš kao iu fizičkoj trgovini gdje možete ponuditi pomoć klijentima pri njihovom ulasku u trgovinu, kada gledaju određeni proizvod ili dok su na pultu za prijavu, proaktivni Chat vam omogućuje da svojim posjetiteljima ponudite personaliziranu uslugu te pravodobnu pomoć tijekom njihovog online kupovanja.

Proaktivni chat je značajka koja omogućuje Vašim live chat agentima da pozovu posjetitelje web-lokacije u interakciju jedan-na-jedan. Pozivnice za chat mogu se pokrenuti na temelju informacija o posjetiteljima i mjernih podataka o ponašanju, kao što su zemljopisna lokacija, trenutna stranica, stranica preporuke, vrijeme na web-lokaciji, vrijeme posjeta, vrijeme razgovora i drugo.

Implementacija proaktivnog chata na stranici proizvoda

ProdajViše registrira da je posjetitelj 30 sekundi (ili kako je već programirano) na stranici proizvoda A što je znak da pokazuje interes za taj proizvod. U tom trenutku se aktivira opcija “Proaktivni razgovor” sa pitanjem “Imate li dodatnih pitanja o proizvodu A“.

Ako posjetitelj prihvati konverzaciju i postavi pitanje koje sadrži određene ključne riječi, Chatbot šalje programirani odgovor. Ako takav odgovor nije programiran poziv na konverzaciju se upućuje operateru.

Dodatna prodaja povezanog proizvoda (“cross-selling”)

Na istoj stranici proizvoda možete postaviti i ponudu vezanog proizvoda. Primjer:

“Ako kupite 2 jedinice proizvoda A možete dobiti besplatno i proizvod B. Razgovarajte o tome s našim operaterom”