Velika prednost Chatbota

Danas je chatbot postao bitan alat u korporativnom svijetu jer ima puno prednosti za poslovanje. Postoji, naravno, mnogo razloga zašto biste trebali koristiti chatbot za svoje poslovanje. Pa, izgradnja i pokretanje chatbotova zahtijevaju određena ulaganja. No, ako koristite chatbot, vaše će poslovanje porasti na sljedeću razinu. Sada razgovarajmo o prednostima chatbota za vaše poslovanje i vaše klijente.

Chatbot daje vašem poslovanju lice:

Chatbot vam prvenstveno pomaže da svojim klijentima predstavite tvrtku dajući joj lice. Puno kupaca dobiva prvi dodir i upoznaje se s poslovanjem putem chatbota tvrtke.

Chatbot može voditi osobne razgovore u stvarnom vremenu: 

Ako koristite chatbot, ne morate reći svojim klijentima da ispune obrazac za kontakt. Umjesto toga, možete komunicirati sa svojim klijentima pod jednakim uvjetima. Chatbot može voditi izravne razgovore s korisnicima u stvarnom vremenu. Stoga razgovor putem chatbota može biti osobniji od razgovora putem e-pošte ili telefona.

Chatbot može odmah odgovoriti:

Za razliku od konvencionalnog tima za korisničku podršku, chatbot može odgovoriti bez odgode jer je uvijek dostupan. Stoga može podržati vaše klijente vikendom i duboko noću. Štoviše, nije zatrpana ogromnim brojem zahtjeva kupaca. Može se nositi s tisućama kupaca u isto vrijeme bez umora ili preopterećenosti.

Odgovarajući na sva standardna pitanja, chatbot može timu za korisničku podršku uštedjeti mnogo posla. A ako chatbot ne može odgovoriti na pitanje, korisnika se lako može proslijediti ljudskom zaposleniku.

 Chatbot može povećati vašu prodaju:

Ako možete pružiti prave informacije i ponude svojim potencijalnim kupcima u pravo vrijeme, ukupna prodaja će se povećati. I chatbot će vam pomoći u ostvarivanju ovog zadatka. Osim toga, chatbotovi mogu voditi vaše kupce kroz vašu online trgovinu. Također, može sugerirati korisniku u odabiru proizvoda ili ukazati na prikladnu i razumnu ponudu. Dakle, chatbot može povećati vašu prodaju.

Stjecanje uvida u ponašanje kupaca:

S chatbotom možete dobiti značajne uvide u svoju buduću poslovnu strategiju iz pitanja koja klijent postavlja i iz proizvoda koje traže.

Na primjer, na temelju pitanja kupaca vrlo jednostavno možete izraditi svoju poslovnu strategiju. Štoviše, možete proučiti što potiče vaše kupce da kupuju proizvode od vas. Također, možete analizirati s kakvim se problemima susreće vaš klijent. A na temelju svoje studije i analize, možete kreirati sadržaje koji pružaju pravi odgovor i pohraniti proizvode koje vaši kupci žele.

Uvidi koje prikupite od kupaca putem chatbota mogu se koristiti za izradu vašeg portfelja proizvoda. Na primjer, možete identificirati popularne proizvode i staviti ih u svoju trgovinu. Odnosno, ako kupac zatraži proizvod koji nemate, možete ga odmah dodati u svoju trgovinu.

Interakcija chatbota s korisnicima ima ogroman utjecaj na korisničko iskustvo. Chatbot može jednostavno na kreativan način predstaviti identitet robne marke vašeg poslovanja. U tom slučaju morate izgraditi chatbot na način koji predstavlja vaše poslovanje.

Sada je pitanje kako izgraditi i pokrenuti chatbot.

Predlažem da koristite ProdajViše social , program za izradu chatbotova i softver za višekanalni marketing. Za izradu chatbota, ProdajViše social ima  Flow Builder , vizualni uređivač chatbot povuci i ispusti te elemente uvjeta možete jednostavno napraviti inteligentnog bota koji se temelji na uvjetima pa šalje poruke obzirom na segmentaciju korisnika.

Ako još ne koristite chatbot za svoju tvrtku, nadam se da ćete ga koristiti nakon čitanja članka.