Prednosti upotrebe ProdajViše alata u online poslovanju

1. Bolja prodaja na webu uz pomoć Chat za web aplikacije

Chat je trenutno najmoćnija aplikacija koja omogućuje bolje poslovanje, prodaju i bolje odnose s korisnicima. Pogledajte prednosti korištenja chat tehnologije u poslovanju.

 • Povećanje prodaje i konverzije

  Kupci današnjice žele odgovor na pitanje odmah tijekom surfanja po web stranici a jedino chat tehnologija im pruža mogućnost da odmah dobiju odgovor (vrijeme odgovora kod email je 12 sati)

 • Reduciranje troškova podrške kupaca

  Prema istraživanju tvrtke Telus International, agenti za korisničku službu mogu se uključiti u čak šest (!) Simultanih chatova, ovisno o složenosti pitanja koja su u pitanju za razliku od korištenja telefona ili emaila kad je moguće istovremeno komunicirati samo s jednim kupcem. Ovo znači manju potrebu za operaterima i time manjim troškovima.

 • Građenje povjerenja s kupcima

  Potrošači su prirodno skeptični u kupovini stvari od ljudi koje ne poznaju. To je ljudska priroda. Ali uz chat uživo možete razgovarati s kupcem koji vam omogućava izgradnju povjerenja i zatvaranje jaz između internetskih i izvanmrežnih kupnji. Povjerenje je izuzetno važno u poslovnom svijetu. Ako vam kupac ne vjeruje, neće dati svoje kontakt podatke niti dijeliti svoje osobne podatke.

  Istraživanja su pokazala da 90% kupaca smatra da im chat aplikacija daje sigurnost da mogu dobiti pomoć ako im zatreba.

 • Povećanje vrijednosti narudžbi

  Korištenjem chata uživo za razgovor s kupcem i razumijevanje njihovih potreba, možete preporučiti slične ili komplementarne proizvode i usluge kako biste povećali prosječnu vrijednost narudžbe.

  Na primjer, ako kupac želi kupiti novi laptop, agent može odgovoriti preporukom prijenosnog računala koji zadovoljava njihove potrebe. No, agent također može povećati prosječnu vrijednost narudžbe preporučivši torbicu za prijenosno računalo, torbu i bilo koji dodatni pribor za laptop.

 • Veće zadovoljstvo Vaših kupaca

  Chat je izvrsna prilika za poboljšanje korisničke podrške i pružanje nezaboravnog korisničkog iskustva na vašoj web stranici. Zato kupci radije koriste chat chat.

  Prema studiji eDigital’s customer service benchmark, chat ima najveću razinu zadovoljstva za bilo koji kanal za usluge kupcima i to 73%, u usporedbi sa 61% za email i 44% za telefon.

 • Ostajanje u kontaktu s kupcima

  Za one korisnike s kojima ste ostvarili kontakt preko chata, možete koristiti njihove kontakt podatke za daljnju komunikaciju uz njihovu privolu (pitajte ih da li žele primati vijesti ili ponude od Vas) te ostvariti personaliziraniju komunikaciju.

  Još jedna prednost korištenja chata je ta što čak i ako ne možete prikupiti podatke za kontakt prvi put, 63% potrošača ima veću vjerojatnost da će se vratiti na web lokaciju koja nudi chat.

 • Poboljšano korisničko iskustvo na Webu

  Uz chat uživo, vaši kupci više ne moraju zaustavljati ono što rade i uzeti telefon ili poslatiemail kada imaju pitanje. Umjesto toga, mogu na njihova pitanja odmah odgovoriti živa osoba što je posebno kada je riječ o kupnji ili pretplati na proizvode putem interneta.

  Forrester Research je otkrio da 57% kupaca odustaje od kupovine ako ne može brzo dobiti svoje pitanje.

  Osim toga, ista studija utvrdila je da 44% potrošača putem interneta ocjenjuje da im je živa osoba odgovorila na njihova pitanja dok su usred kupovine jedna od najvažnijih značajki koje web mjesto može ponuditi.

  Iako poboljšavanje iskustva s web stranicama pomaže kupcima, poslovna korist ovdje je ta što su kupci koji koriste chat  na web stranici 3 puta vjerojatniji da će obaviti kupnju – što će pozitivno utjecati na vaš konačni rezultat.

 • Bolje razumijevanje potreba kupaca

  Ključni dio svake marketinške kampanje ili prodajnog procesa je razumjeti potrebe kupaca i tada ponuditi pravo rješenje za njih. Ne samo da softver za chat pruža mogućnost zatvaranja prodaje, već Vam omogućava i pristup njihovom razmišljanju prikupljanjem onoga što je poznato kao „Glas podataka o kupcima“. ProdajViše chat aplikacija arhivira transkripte chat konverzacija iz kojih Vi i Vaš tim možete imati uvid u vrijedne informacije poput riječi, izraza i pitanja koja koristi kupac, a koje potom možete koristiti za optimizaciju svojih marketinških aktivnosti kako biste uklonili strahove i sumnje.

Statistički pokazatelji u korištenju chat tehnologije

53% online kupaca će odustati od kupovine ako tijekom kupovine ne dobije odgovor na pitanje

73% korisnika je najviše zadovoljno sa chatom kao komunikacijskim alatom

44% online kupaca smatra da je jedna od najvažnijih prednosti web trgovine mogućnost odgovora na pitanje od strane žive osobe tijekom procesa kupnje

38% online kupaca je izvršilo kupovinu tijekom online razgovora sa operaterom web trgovine

Korisnici koji razgovaraju s operaterom web trgovine preko chat aplikacije u prosjeku potroše 60% novca na jednu kupovinu

Za 52% online kupaca je veća vjerojatnost da će ponovo kupiti neki proizvod od one web trgovine koja nudi mogućnost online chata s operaterom trgovine

2. Efikasnija podrška korisnika

Podrška korisnika je krucijalna za uspjeh jer je skuplje doči do novog kupca nego zadržati postojećeg. ProdajViše Vam pruža kompletni sustav kojim Vaš web možete opremiti vrhunskim rješenjem za podršku korisnika uključujući Portal za korisnike i sustva za email upite (tickete)

3. Efikasnija podrška korisnika

Podrška korisnika je krucijalna za uspjeh jer je skuplje doči do novog kupca nego zadržati postojećeg. ProdajViše Vam pruža kompletni sustav kojim Vaš web možete opremiti vrhunskim rješenjem za podršku korisnika uključujući Portal za korisnike i sustva za email upite (tickete)

Prednosti u korištenju Helpdesk aplikacije

ProdajViše helpdesk ima ugrađen sustav da svaki zahtjev dođe do najbolje osobe za to područje i time da ubrza proces.
Uz sustav ProdajViše možete svoje djelatnike podijeliti u odjele za pojedinu funkciju poduzeća (prodaja, servis, financije i sl) i/ili grupe proizvoda (proizvod A, proizvod B, proizvod C) tako da se svaki zahtjev za email podršku ili chat automatski šalje onim djelatnicima koji najbolje mogu odgovoriti na zahtjev. Svakom zahtjevu za podrškom preko Helpdeska se može dodati stupanj prioriteta tako da operateri rješavaju one zahtjeve sa većim stupnjem prioriteta.

Svi upiti koji dođu preko helpdesk forme, email adrese, chata ili telefonom se prikupljaju na jednoj konzoli odakle se distribuiraju na odgovorne djelatnike. To omogućuje bolji timski rad uz kontrolu zahtjeva i rada zaposlenika od strane Administratora

Svi prilozi se prikupljaju na centraliziranoj lokaciji uz mogućnost filtriranja prema pošiljatelju.

Za svaki zahtjev se vidi koliko je trebalo vremena za rješavanje.

Svaki zahtjev dolazi u sustav sa oznakom prioriteta, tako da operater uvijek zna koji su mu zadaci otvoreni i koji imaju veći prioritet u rješavanju.

Helpdesk ujedinjuje sve resurse tvrtke od djelatnika koji su povezani kroz sustav uz mogućnost timskog rada, ukupnog akumuliranog znanja iz prethodnih slučajeva do izgrađene baze znanja za klijente koja se lakše može sagraditi korištenjem prethodne komunikacije s kupcima.

3. Automatizacija aktivnosti na Facebook stranici

Redovita aktivnost na Facebooku dovodi do većeg angažmana potencijalnih korisnika i time do bolje prepoznatljivosti našeg proizvoda ili usluga. Uz pomoć ProdajViše alata automatizirajte sve aktivnosti na društvenim mrežama.

4. Bolja prodaja preko Facebook platforme uz Chatbot za Facebook Messenger

Prednosti korištenja alata za Facebook Messenger marketing

Facebook Messenger marketing upotreba je Facebook Messenger chata kao komunikacijskog kanala s potencijalnim kupcima a marketinški stručnjaci se slažu da je to najveći marketinški alat koji se otvorio u zadnjih 10 godina. Facebook Messenger marketing je sličan marketingu putem e-pošte s tim da se sva komunikacija događa putem Facebook Messengera i velikim dijelom s Facebook Messenger chatbotovima

Sve što je moguće putem e-pošte moguće je i s Facebook Messenger marketingom puno efikasnije i brže uz stope angažmana znatno većih od uobičajenih stopa u email marketingu.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 • 1. Upravljajte zahtjevima korisnika

  I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 • Tab 2

  I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.