Prednosti chata uživo: Top 5 razloga zašto će Chat uživo koristiti vašem poslovanju

Od trenutne kupnje do dostave preko noći, kupci su navikli brzo dobiti ono što žele. Kako su se očekivanja pomaknula na korisničku podršku, chat uživo došao je u središte pozornosti, koji je ubrzo postao moćan alat za tvrtke za angažiranje kupaca i pružanje podrške u stvarnom vremenu.

No posljednjih je godina chat uživo evoluirao od dodatnog alata za podršku do opsežne platforme za marketing, prodaju i njegovanje odnosa. Kako je sve više tvrtki počelo koristiti chat uživo, dizajneri proizvoda proširili su sposobnost kanala da bude više vođen iskustvom nego odgovorom. Ubrzajte naprijed, tvrtke s chatom uživo ostvaruju više konverzija, veće zadovoljstvo korisnika i niske stope napuštanja.

Ako razmišljate o chatu uživo za vrhunski angažman i uslugu, evo 5 najboljih prednosti softvera za chat uživo koje biste trebali znati.

Prednosti chata uživo

  1. Dajte kupcima pravovremene odgovore
  2. Povećajte konverziju i prodaju
  3. Maksimalno povećajte dostupnost i pristupačnost
  4. Prevladajte jezične barijere
  5. Steknite uvid u ponašanje kupaca

1. Kupcima dajte pravovremene odgovore

Kada vas kupac nazove tijekom pauze za ručak ili posjetitelj web stranice zastane radi upita o proizvodu, pravovremeni odgovor je ključan. Kupci ne žele trošiti svoje vrijeme na telefonski razgovor s vašom tvrtkom; žele brze odgovore. Chat uživo rješava potrebu za trenutnom interakcijom, budući da korisnici mogu doći do agenta za chat uživo brže od bilo kojeg kanala podrške i pokrenuti razgovore u stvarnom vremenu.

Ali morate biti realni u pogledu svojih ograničenja. Ne možete uključiti svakog korisnika s ograničenim brojem agenata u chatu uživo. Unesite samoposlužne chatbote . Chatboti vam pomažu da maksimalno povećate napore za podršku u chatu pokrivajući svoj tim za podršku tijekom neradnog vremena i kada je količina ulaznica velika.

2. Povećajte konverziju i prodaju

Dok pregledavaju web stranicu, potencijalni kupci mogu imati pitanja o proizvodu ili usluzi. Natjerati ih da uzmu demo će pomoći. No većina web-mjesta ima više demo gumba i obrazaca, zbog čega potencijalni klijenti gube interes. Podrška za chat uživo može vam pomoći da date trenutne odgovore dok su još na vašoj web stranici, aktivno razmišljajući o kupnji. Chat uživo može potaknuti konverzije i prodaju kada se koristi kao pomoćni prodajni pomoćnik u pripravnosti: koristan kada je potrebno i nenametljiv kada nije

Bolje profiliranje kupaca još je jedan razlog zašto chat uživo povećava prodaju i prosječnu vrijednost narudžbe. Opcija chata uživo omogućuje agentima usluga da imaju potpun profil korisnika, koji mogu koristiti za prilagodbu iskustva.  Chat uživo u biti pomaže vašim prodajnim timovima da potaknu neodlučne kupce na transakciju.

3. Maksimizirajte dostupnost i pristupačnost

Vaši klijenti i potencijalni klijenti ne dolaze do vas uvijek prikladno na vašoj web stranici ili na vašem primarnom komunikacijskom kanalu. Možda ćete morati donijeti podršku tamo gdje jesu.  54% kupaca  koristi društvene mreže za istraživanje proizvoda — chat uživo može vam pomoći da ih upoznate na prekretnici kada odustanu ili kupe umjesto da čekate da vas kontaktiraju. Iako chat uživo i križanje društvenih medija zvuči složeno za implementaciju i upravljanje, u stvarnosti, integracije chata uživo nikada nisu bile jednostavnije.

Chat uživo nudi jednostavnu integraciju s glasnicima društvenih medija kako biste mogli pokrenuti razgovore s klijentima bez potrebe da napuste aplikaciju. Također, razgovor uživo ne mora prestati s korisničkom podrškom. Možete koristiti ciljanu razmjenu poruka da njegujete svoju potencijalnu publiku za konverziju i zadržavanje.

4. Prevladajte jezične barijere

Danas dostupna rješenja pomažu tvrtkama u pružanju usluga kupcima izvan geografskih granica. Međutim, globalni rast zahtijeva izgradnju povjerenja, što je moguće samo kada govorite na materinjem jeziku korisnika. Čak i jednostavni razgovori mogu postati opterećujući ako niti jedna od strana ne može razumjeti što drugi govori. Mnogi pružatelji chata uživo nude integracije Google Translate kako bi agentima omogućili da probiju ovu jezičnu barijeru i angažiraju korisnike na njihovom materinjem jeziku.

5. Steknite uvid u ponašanje kupaca

Danas imate namjenske alate za prikupljanje kvalitetnih podataka o kupcima. Chat uživo nije jedan, ali može pružiti dodatne, jedinstvene uvide u kupovno ponašanje vaših kupaca. Kako su kupci došli na vašu web stranicu? Zašto još nisu rezervirali demo? Pregledava li korisnik samo vašu web stranicu? Samo trebate pitati. To su potencijalni novi kupci koji vam mogu dati svježe perspektive. Također možete koristiti te podatke za optimizaciju chata uživo za bolje korisničko iskustvo.

Na primjer, ako većina kupaca kaže da samo pregledavaju, vjerojatno započinjete razgovor prerano. Usluge chata uživo pomažu vam da izbliza vidite bolne točke korisnika. Jasno znate što popraviti i možete dizajnirati svoj proizvod na način koji zadovoljava željene rezultate.